MY KTEO

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Συμεών Κεδίκογλου: Πρόταση πέντε σημείων-ανάσα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στη Β. Εύβοια


Πέντε άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τον κόσμο της εργασίας και των επιχειρήσεων στους δύο πυρόπληκτους δήμους μας και που προτείνω είναι:

 1) Δυνατότητα ταμείου ανεργίας εποχικότητας με 50 αντί 100 ένσημα για το έτος 2021.

2) Δικαίωμα μονομερών αναστολών για τους εργαζομένους με δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο καθώς λόγω της καταστροφής δεν έχουν δυνατότητα να επαναπροσληφθούν.

3) Να μην πληρωθεί το τέλος επιτηδεύματος για τα έτη 2020-2021.

4) Δυνατότητα επιστρεπτέας προκαταβολής και για τα εισοδήματα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2021 (σε σχέση πάντα με αυτά του 2019).

5) Πλήρης απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις των μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2021, με πλήρη αναπλήρωση των χαμένων αυτών εισοδημάτων για τους εκμισθωτές.

Οι προτάσεις μου αυτές προέκυψαν από τις επαφές που έχω όλες αυτές τις μέρες στην περιοχή. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Ας τοποθετηθούν όλοι. Φυσικά οι προτάσεις αυτές δε λύνουν το πρόβλημα ούτε έχουν να κάνουν με αποζημιώσεις, κλάδους που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το αύριο. Θα δώσουν όμως  μια ανάσα καθώς επηρεάστηκαν όλοι οι κλάδοι στην περιοχή (εμπόριο, τουρισμός κλπ) άμεσα ή έμμεσα. Ελπίζω η κυβέρνηση να δείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά που δεν έδειξε ως τώρα, έστω την τελευταία στιγμή!