MY KTEO

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Συνάντηση Θανάση Ζεμπίλη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη


Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής Ευβοίας συζήτησε με τον Υπουργό για τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και του απολεσθέντος εισοδήματος των επαγγελματιών του τουρισμού, που επλήγη ανεπανόρθωτα στη Βόρεια Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας, το οποίο θα περιλαμβάνει την χρηματοδότηση δράσεων στην περιοχή, καθώς και την τουριστική προβολή της Β. Εύβοιας, μέσω της δημιουργίας ειδικής καμπάνιας, η οποία θα απευθύνεται, τόσο στο εξωτερικό στις Εκθέσεις που συμμετέχει ο ΕΟΤ, όσο και στο εσωτερικό.

Επίσης, αναφορικά με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ ότι διπλασιάζει από 6 σε 12 βράδια τη μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στους δήμους Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας και Ιστιαίας - Αιδηψού, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022, ο Βουλευτής Ευβοίας πρότεινε την δημιουργία πενταετούς προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα εστιάζει στη Βόρεια Εύβοια μέσω της παροχής voucher με στόχο την ανάκαμψη του τουρισμού στην περιοχή και την αποκατάσταση της απώλειας εσόδων που υπέστη ο τουριστικός κλάδος.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης εξήγησε στον αρμόδιο Υπουργό ότι λόγω της έκτασης της καταστροφής στο δάσος της περιοχής, η Βόρεια Εύβοια χρειάζεται ένα νέο τουριστικό μοντέλο, το οποίο θα εστιάζει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την κατασκευή δύο σύγχρονων τουριστικών καταφυγίων (μαρίνων) στους δύο πληγέντες δήμους της Βόρειας Εύβοιας.

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε το ζήτημα της ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι η λουτρόπολη της Αιδηψού αποτελεί το πιο δυνατό brand στον τομέα του θερμαλισμού και μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ο Υπουργός συμφώνησε ότι είναι απαραίτητη η στήριξη των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου στην περιοχή και δεσμεύτηκε να κάνει όσα απαιτούν οι περιστάσεις για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.