MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Σπανός: Καμία Πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να έχει λόγο, επιθυμία, ή βούληση να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά(ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύς λόγος έγινε χθες για τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφορούσαν σε συζητήσεις κατοίκων της Βορείου Ευβοίας σύμφωνα με τις οποίες υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης. Στη δευτερολογία του ο περιφερειάρχης επανήλθε στο θέμα και έδωσε διευκρινίσεις: «Επειδή έχω μάθει να λέω την αλήθεια θέλω να το ξεκαθαρίσω. Σε σχέση με το ζήτημα που αναφέρθηκε νωρίτερα σχετικά με την κατάσβεση. Αναφέρθηκα με ειλικρίνεια σε συζητήσεις κάποιων κατοίκων και αυτές οι συζητήσεις προφανώς συνδέονταν με την κατάσταση συνδέονταν με κινδύνους για τους πυροσβέστες, γι΄αυτούς τους ανθρώπους που όπως είπα και πριν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατέβαλλαν προσπάθειες με κίνδυνο της ζωής τους. 

Εμείς οι ίδιοι, επειδή ήμασταν εκεί μιλήσαμε και για τα λάθη και για τις ολιγωρίες που έγιναν, όμως για να κλείσω αυτό το θέμα και να έχουμε και ένα μέτρο λογικής, δεν περίμενα ποτέ ότι θα χρειαστεί να το πω αλλά είναι απολύτως αυτονόητο ότι καμία Πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να έχει λόγο, επιθυμία, ή βούληση να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά»