MY KTEO

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HELLENIC QUALITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ: Νέα κρούσματα covid


Να ληφθoύνν μέτρα προστασίας για την πανδημία να εξασφαλιστούν οι αποδοχές όλων των συναδέλφων

Τα κρούσματα κορονοϊού επανήλθαν στον εργασιακό χώρο του πτηνοσφαγείου με κίνδυνο την υγεία

και τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία στη χώρα μας και μέχρι σήμερα ελάχιστα είναι τα μέτρα προστασία από τον κορονοϊό (τροποποίηση χώρου διαλείμματος, καθαρίστρια σε όλες τις βάρδιες κτλ), που πήρε η εταιρεία και μάλιστα ούτε αυτά μάλλον θα είχαν ληφθεί αν δεν υπήρχε πίεση από το κλαδικό σωματείο «Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας» καθώς δεν είχαμε δικό μας σωματείο.

Πέρα όμως από τον κινδύνους που δημιουργεί ο κορονοϊός επιπλέον είμαστε αντιμέτωποι και με το απαράδεκτο καθεστώς αμοιβής όσων προσβάλλονται από τον υιό και βγαίνουν σε καραντίνα. Όσοι είναι θετικοί μπαίνουν στη διαδικασία επιδότησης ασθενείας από τον ΕΦΚΑ που καθυστερεί για μήνες (μόνο για την απάντηση στο αίτημα επιδότησης ασθενείας πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 30 ημέρες).

Μετά την εκδήλωση των νέων κρουσμάτων το σωματείο μας επιχείρησε έκτακτη επικοινωνία με την εταιρεία για αυτά τα θέματα χωρίς όμως επιτυχία γιατί δεν ήταν κανείς διαθέσιμος!

Ζητάμε από την εταιρεία να λάβει άμεσα μέτρα προστασίας από την πανδημία με θερμομέτρηση στην είσοδο, να γίνονται τακτικά απολυμάνσεις (παρά το ότι εκδηλώθηκαν νέα κρούσματα δεν έχει γίνει απολύμανση σε κοινόχρηστους χώρους και στα τμήματα που δεν απολυμαίνονται για λόγους παραγωγής), να γίνονται επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαίως test σε όλες τις βάρδιες χωρίς καμία επιβάρυνση των εργαζομένων, να εξεταστούν τροποποιήσεις σε αποδυτήρια, κυλικείο, παραγωγή, να ενισχυθεί η καθαριότητα με επιπλέον προσωπικό και να συζητηθούν και άλλα επιπλέον μέτρα όπως πχ καθαρισμός των κλιματιστικών κτλ.

Ζητάμε από την εταιρεία να μην εφαρμόσει σε κανέναν συνάδελφο που θα βγει σε προληπτική καραντίνα την απαράδεκτη νομοθετική πρόβλεψη για αναπλήρωση του 50% των ωρών απουσίας από την εργασία με απλήρωτες υπερωρίες.

Ζητάμε επίσης από την εταιρεία να εξασφαλίσει την τακτική καταβολή μισθοδοσίας σε όλους τους συναδέλφους. Όσοι είναι να επιδοτηθούν από τον ΕΦΚΑ να πληρώνονται με έναντι πλήρους μισθοδοσίας και η εκκαθάριση να γίνεται σε μεταγενέστερο χρόνο όταν μπαίνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΕΦΚΑ.

Καλούμε την εταιρεία να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα συνάντησης του σωματείου μας για όλα τα παραπάνω.

Για την προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου

 

Η πρόεδρος

Γκέκα Έλενα

 

Ο γραμματέας

Πετράκης Τάσος