MY KTEO

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Live οι ανακοινώσεις των μέτρων για τους ανεμβολίαστους


Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες προχωρά αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στις ανακοινώσεις, οι οποίες γίνονται από το υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

«Αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και να προστατέψει», είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας αναφορικά με το εμβόλιο, κάνοντας αναφορά στην περσυνή περίοδο. «Μιλάμε για μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Πάνω από το 90% στις ΜΕΘ covid είναι ανεμβολίαστοι. Επιλογή έχουμε. Και αυτό είναι ένα επίτευγμα της επιστήμης, συνέχισε.

«Έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Για να προσεγγίσουμε το 80% του τείχους ανοσίας που χρειαζόμαστε, πρέπει να εμβολιαστούμε. Πιστεύω στον Έλληνα. Πιστεύω θα επικρατήσει το εμείς από το εγώ», συμπλήρωσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο υπ. Υγείας.

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους:

Μέτρο αναστολής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου, όσον υγειονομικών δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.
Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου - 31 Μαρτίου 2022

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ
Ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές. Οσον αφορά τους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο self test. Για τους φοιτητές θα ισχύει το εργαστηριακό τεστ μια φορά την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή.

Δείτε live τις ανακοινώσεις από τον Βασίλη Κικίλια: