MY KTEO

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις Σαρήγιαννη – 12.000 κρούσματα σε παιδιά μέχρι τέλος του έτους

 

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες.

Οι προβλέψεις μάλιστα του κ. Σαρηγιάννη δεν περιορίζονται στη βόρεια Ελλάδα αλλά αφορούν όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, λοιπόν, τα 6.000 κρούσματα σε παιδιά που μετράμε αυτή τη στιγμή είναι ήδη πολλά. Εκτίμησε, δε, ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί.

«Εμείς υπολογίζουμε ότι μεσοσταθμικά μέχρι το τέλος του χρόνου το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας, δηλαδή περίπου 1 στα 2 κρούσματα θα είναι παιδιά, με βάση τα ισχύοντα μέτρα».

Όπως δήλωσε, στα σχολεία δε χρησιμοποιούνται όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεση μας, όπως οι μεγαλύτερες αποστάσεις στις τάξεις, η αραίωση των τμημάτων και ο σωστός εξαερισμός.

Είναι ενδεικτικό ότι δύο χρόνια τώρα και δεν έχει αλλάξει τίποτα στα σχολεία σε πότι αφορά τον αριθμό των τμημάτων, την κτιριακή κατανομή τους κλπ, κλπ.

Για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι «θα φτάσουμε στην περυσινή κατάσταση δύο εβδομάδες νωρίτερα. Δηλαδή στο τέλος Οκτωβρίου θα είμαστε όπως ήμασταν πέρυσι στα μέσα Νοεμβρίου, με γύρω στα 600 κρούσματα την ημέρα».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η πίεση στις ΜΕΘ θα φανεί στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι γεμάτες 200 κλίνες ΜΕΘ, ενώ θα αποτυπωθεί και στον αριθμό των νεκρών.

Μάλιστα εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους έχουν οδηγηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, ο κ. Σαρηγιάννης απέδωσε την κατάσταση αυτή στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και στη διπλάσια μολυσματικότητα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.



topontiki.gr