MY KTEO

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Χαλκίδα για τον εορτασμό των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021

 


Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 είναι ελεύθερη για το κοινό.Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό των Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 και προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

 

Σήμερα Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 18:30 θα παρουσιαστεί online «Διαδικτυακή ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» από τις αρχαιολόγους Όλγα Κυριαζή και Γαρυφαλλιά Κίτσου στην σελίδα Facebook Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»/Archaeological Museum of Chalkis “Arethousa”

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», αφιερωμένη στην εμβληματική φυσιογνωμία του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Το γελαστό παιδί μου μας έμαθε να πετάμε».

Στο πιάνο η Βάνα Παπαιωάννου.

 

Τραγούδι: Ελευθερία Γεωργιάννη. Αφήγηση: Αντώνης Μπακλαγεμέζης.

Είσοδος ελεύθερη. Για λόγους προστασίας από την λοίμωξη covid-19, την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν έως ογδόντα θεατές αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο 2221022402 (εσωτ. 1029, 1035).

 

Οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησης τους.