MY KTEO

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Φορολοταρία: Έρχεται τα Χριστούγεννα με τζακ ποτ τα 2 εκατομμύρια ευρώ


Η φορολοταρία αφορά όλους όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις - Όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μια χριστουγεννιάτικη φορολοταρία που θα μοιράσει συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ειδικότερα, η φορολοταρία αφορά όλους όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις, ωστόσο, ο κ. Σκυλακάκης δεν διευκρίνισε πώς θα μοιραστούν τα ποσά και σε πόσους τυχερούς θα δοθούν.

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2022 και κάθε μήνα θα κληρώνονται σημαντικά ποσά, τα οποία θα ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και θα φθάνουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ. Με το σύστημα όπως ισχύει σήμερα 1.000 τυχεροί κερδίζουν κάθε μήνα από 1.000 ευρώ, με το ετήσιο κόστος να υπολογίζεται στα 12 εκατ. ευρώ. Eξάλλου, η αναμόρφωση του πλαισίου της φορολοταρίας ήταν ανάμεσα στα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Τι αλλάζει
Πλέον, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι στη νέα φορολοταρία τα ευάλωτα νοικοκυριά θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με το ισχύον καθεστώς. Πιο αναλυτικά, οι διατάξεις με τα νέα φοροκίνητρα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, οι οποίες θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του φθινοπώρου, προβλέπουν:
  • Από τα Χριστούγεννα ή το αργότερο από τον Ιανουάριο του 2022 η φορολοταρία θα μοιράζει κάθε μήνα:
  • 1.000 ευρώ σε 500 τυχερούς φορολογουμένους.
  • 5.000 ευρώ σε 70 φορολογουμένους.
  •  20.000 ευρώ σε 5 τυχερούς φορολογουμένους.
  •  50.000 ευρώ σε έναν τυχερό.

newmoney.gr