MY KTEO

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η λειτουργία του Νηπιαγωγείου Βέλους ως παράρτημα του 2ου νηπιαγωγείου Αλιβερίου και του Νηπιαγωγείου Στροπώνων ως παράρτημα του Νηπιαγωγείου Άνω Στενής


Υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα από την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με χθεσινή ημερομηνία (21 Σεπτεμβρίου 2021) η απόφαση για την λειτουργία δύο παραρτημάτων Νηπιαγωγείων, για το σχολικό έτος 2021-2022, στην τοπική κοινότητα Βέλους του δήμου Κύμης – Αλιβερίου και στην τοπική κοινότητα Στροπώνων του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, αντίστοιχα. Έτσι οριστικά  το Νηπιαγωγείο  Βέλους ορίζεται και θα λειτουργήσει ως παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου και το Νηπιαγωγείο Στροπώνων ορίζεται και θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Νηπιαγωγείου Άνω Στενής.

Εδώ να σημειωθεί ότι ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, είχε θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα στην αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ευβοίας την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Τότε ο Βουλευτής είχε δηλώσει: «Δίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά εκπαιδευτικών και να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων που έχουν κενά, όπως βέβαια και στα παραπάνω δύο παραρτήματα Νηπιαγωγείου σε Στρόπωνες και Βέλος προς ανακούφιση γονέων και μαθητών».

Όσον αφορά μάλιστα τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Βέλους ως παράρτημα του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιβερίου, είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου. Στη συνεδρίαση της  Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Βέλους και εκπρόσωποι των γονέων είχαν ταχθεί υπέρ της εξέλιξης αυτής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τους απασχολεί αν το νηπιαγωγείο του χωριού τους θα λειτουργήσει ως παράρτημα, αρκεί να λειτουργήσει, αφου στο Βέλος υπάρχουν 11 τουλάχιστον μαθητές προσχολικής ηλικίας, που σε άλλη περίπτωση θα αναγκαζόντουσαν να φοιτήσουν σε σχολεία που στεγάζονται στο Αλιβέρι.