MY KTEO

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

3 χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι δυνατές σχέσεις


Μία σχέση χρειάζεται πολλά πράγματα προκειμένου να είναι γερή, λειτουργική και να βοηθά τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή να αισθάνονται πλήρεις και ευτυχισμένοι.

Ωστόσο, όλες οι δυνατές σχέσεις έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

1. Επικοινωνία

Κάθε σχέση για να χτιστεί, να καταφέρει να επιβιώσει και να γίνει δυνατή, πρέπει να έχει το στοιχείο της επικοινωνίας. Να μπορείς να ξέρεις ότι θα πεις αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι και νιώθεις και ο άλλος δε θα το παρεξηγήσει. Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε οποιαδήποτε σχέση.

2. Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη στον άλλο είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά σε μία σχέση. Να μην έχεις αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις και να ξέρεις ότι αυτό που σου λέει ο άλλος είναι ακριβώς αυτό και δεν κρύβει ένα δεύτερο κείμενο.

3. Συμβιβασμοί

Όλες οι σχέσεις, από τις φιλικές, τις οικογενειακές, μέχρι και τις ερωτικές θα έχουν προβλήματα. Η καθημερινότητα και η ρουτίνα, το άγχος και η καθημερινή τριβή με τον άλλο, θα φέρουν στην επιφάνεια προβλήματα που, όμως, πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα. Δε θα συμφωνείς πάντα με τον σύντροφό σου σε όλα, αλλά θα πρέπει να βρείτε ένα κοινό έδαφος επικοινωνίας. Θα πρέπει και οι δύο να κάνετε πίσω μερικές φορές και να συμβιβάζεστε. Μπορεί να ακούγεται άσχημο σαν λέξη, αλλά είναι, ίσως, το πιο σημαντικό στοιχείο για μία δυνατή σχέση που θα έχει διάρκεια.


govastileto.gr