Evia Top: Τσίπρας: «Νέα Αρχή» με 43.500 προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, 800 ευρώ κατώτατο μισθό & κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίπρας: «Νέα Αρχή» με 43.500 προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, 800 ευρώ κατώτατο μισθό & κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης


«Νέα Αρχή» για την κοινωνία με 43.500 προσλήψεις σε  Υγεία και Παιδεία μέσω ΑΣΕΠ, μονιμοποίηση υγειονομικών, κατώτατο μισθό 800 ευρώ και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ, υποσχέθηκε από το βήμα της 85ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.


Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Τσίπρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές με υπουργούς εκτός κόμματος από τις κοινωνικές ομάδες, την μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά και καταξιωμένες προσωπικότητες θα προχωρήσει σε:

-5.500 προσλήψεις υγειονομικών τον πρώτο χρόνο.

-10.000 επιπλέον υγειονομικούς σε βάθος τριετίας.

-Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τη μάχη κατά της πανδήμιας. «Αυξάνουμε την χρηματοδότηση κατά 2 δισ. από τον κρατικό προυπολογισμό και 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο το 7% του ΑΕΠ για την υγεία. Καθιερώνουμε 2.000 ευρώ μισθό για τον νεοεισερχόμενο γιατρό», πρόσθεσε.

-Την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα.

-20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών σε  πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-2.000 διορισμούς ανά έτος (8.000 την τετραετία) στα Πανεπιστήμια: «Θέλουμε καθηγητές και όχι αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Ενώ για την Παιδεία ανακοίνωσε ότι «καταργούμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την πανεπιστημιακή αστυνομία που έχει γίνει ανέκδοτο.».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ενίσχυση του ΑΣΕΠ με την κατάργηση εξαιρέσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι όλες οι προσλήψεις στην ΕΛΑΣ θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ & κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Για την εργασία ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και δύο προγράμματα για την απασχόληση:
-Ένα 24μηνο για επιστήμονες.
-12μηνη κοινωφελή 100.000 θέσεων με έμφαση στις γυναίκες.

«Θα καταργήσουμε το νόμο Χατζηδάκη και θα δημιουργήσουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θα αποκαταστήσουμε το ιερό δικαίωμα στην απεργία και θα εφαρμόσουμε πιλοτικά το 35ωρο.»/

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους (δημοσίους υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες) που έχουν εισόδημα έως 40.000 ευρώ και προοδευτική μείωση για εισοδήματα έως 65.000 ευρώ. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάργηση τους τέλους επιτηδεύματος.

Νέο μοντέλο διακυβέρνησης και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης
«Χρειάζεται ένα νέο κράτος που δεν θα χειραγωγείται από τις ελίτ, θα είναι δίκαιο στον πυρήνα του και θα είναι μακριά από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την διαφθορά» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεσμεύτηκε ότι «η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος» και προσέθεσε:
  • Δεσμεύομαι ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος.
  • Καταργούμε τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των golden boys.
  • Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
  • Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
  • Η διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα διορίζονται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στα υπουργεία.
Για την Αυτοδιοίκηση μίλησε για παραχώρηση αρμοδιοτήτων του κοινωνικού κράτους στους δήμους και αναπτυξιακές στις περιφέρειες, σημειώνοντας ότι οι ΟΤΑ είναι αδικημένοι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακρίβεια: Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη 
Αναφερόμενος στα θέματα της ελληνικής οικονομίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εγκληματικές τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν παρεμβαίνει για την συγκράτηση της ακρίβειας».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της κατεύθυνσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «ώστε να μην κατευθύνεται σε λίγους αλλά να ενισχύει την εγχώρια προστιθέμενη αξία».

Προσέθεσε επίσης ότι «Οι τράπεζες στην χώρα μας δεν δανείζουν εκείνους που έχουν ανάγκη, γι αυτό προχωρούμε σε αναδιάταξη του τραπεζικού συστήματος». «Προχωρούμε σε διαγραφή μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε στην διάρκεια της πανδημίας. Καταργούμε τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη».

Ριζικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος για τις παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είπε πως θα υπάρξει μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα κατώτατα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσέθεσε:
  • Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ.
  • Μειώνουμε προοδευτικά τον συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 65.000.
  • Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος.
  • Ρυθμίζουμε τα χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση ειδικά στις πυρόπληκτες περιοχές
Αγνοεί την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη επικρίνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «αγνοεί την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη» και τόνισε:

«Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα θα ξαναμπούν στον χάρτη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Ο Α. Τσίπρας έφτασε καταχειροκροτούμενος έφτασε  στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», λίγο πριν τις 8 και ξεκίνησε την προγραμματισμένη ομιλία του λίγο μετά τις 8.10, με φόντο το σύνθημα: «Νέα αρχή».

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο». «Απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόσθεσε.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», πρόσθεσε.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τη μεσαία τάξη» και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό
«Ο  κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων» ανέφερε και τόνισε:

«Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας.».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά διάρκεια της συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo επισήμανε ότι η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.

Δείτε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ:

aftodioikisi.gr