MY KTEO

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Εύβοια: 5 μαθητές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία με κορονοϊό – 16 περιπτώσεις αρνητών



Πέντε μαθητές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Εύβοιας διαγνώσθηκαν τις δυο τελευταίες μέρες (Δευτέρα-Τρίτη) θετικοί στον κορονοϊό, σε σύνολο 15.500 μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.  Τέσσερις εξ αυτών είναι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και ένας σε σχολείο του Δήμου Ερέτριας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, αφού δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 16 περιπτώσεις μαθητών δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα αφού οι γονείς είναι αρνητές είτε των self test, είτε της χρήσης μάσκας. Στα παιδιά αυτά το κράτος δεν υποχρεούται να παράσχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αν συμπληρώσουν 50+1 απουσίες μένουν στην ίδια τάξη.

Επίσης 15 μαθητές έχουν δηλώσει ότι έχουν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα για αυτό και δεν θα έχουν φυσική παρουσία, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Αφού βέβαια πρώτα υποβάλλουν στην αρμόδια επιτροπή τα έγγραφα που ορίζει η νομοθεσία. Το ίδιο ισχύει και για τους 32 μαθητές που έχουν δηλώσει ότι συνοικούν με άτομα που έχουν ανάλογα νοσήματα.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τους 1800 που εργάζονται σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του νομού κανένας δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ούτε δήλωσε αρνητής.

Το eviatop επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Εύβοιας Γρηγόρη Δάσκος, ο οποίος σημείωσε ότι στα σχολεία της Εύβοιας δεν υπάρχουν σε γενικές γραμμές προβλήματα στη λειτουργία τους, ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και υπογράμμισε ότι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί έχουν δείξει υπευθυνότητα, όπως πάντα.