MY KTEO

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Εμβολιασμός εφήβων: Απενεργοποίηση των 50 GB, τρεις μήνες μετά την ενεργοποίησή τους, ασχέτως αν καταναλώθηκαν ή όχι


Μετά το Free Pass και τα 150 ευρώ έρχεται ένα ακόμη κίνητρο για τους ανήλικους ηλικίας από 15 έως 17 ετών που θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο. Ο λόγος για την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, πωςόσοι έφηβοι εμβολιαστούν θα έχουν δώρο 50 δωρεάν GB στο κινητό τους. 
Ωστόσο, σύμφωνα με σχετική τροπολογία το πακέτο με τα δωρεάν gigabytes, 3 μήνες μετά την ενεργοποίησή του λήγει, ασχέτως αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι.   

Συγκεκριμένα η  τροπολογία αναφέρει  ότι το πακέτο  «Freedom Pass/Data»  παραμένει «ενεργοποιημένο για διάρκεια τριών μηνών από την ενεργοποίησή του, ενώ  μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα  ». 

Σύμφωνα με την τροπολογία, το δωρεάν πακέτο δεδομένων θα χορηγείται σε εφήβους 15-17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την  πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου  κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 31.12.2021. 

Για τη χορήγηση της διευκόλυνσης δημιουργείται  ειδική εφαρμογή στο gov.gr  . 

Οι  γονείς  αναλαμβάνουν την ευθύνη να καταχωρίσουν τα στοιχεία των παιδιών στην εφαρμογή (πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αριθμό τηλεφώνου, ΑΜΚΑ παιδιού).  Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 31.12.2021.   

Αναλυτικά η τροπολογία προβλέπει:   

Η εν λόγω διευκόλυνση:   

- χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου από τη θέση σε ισχύ του Εθνικού Προγράμματος μέχρι και την 31η. 12.2021 («Εμβολιασθέντες»), 

- πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (ΚτΠ Μ.Α.Ε.) στους δικαιούχους με τη μορφή παροχής δωρεάν πακέτου δεδομένων για την πλοήγηση στο διαδίκτυο από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, το οποίο παραμένει ενεργοποιημένο για διάρκεια τριών (3) μηνών από την ενεργοποίησή του. 

 β. Προβλέπονται η δημιουργία ειδικής εφαρμογής προσβάσιμης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ) για την υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας και η σύναψη σύμβασης από την Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε με τον δημιουργό της ανωτέρω ειδικής εφαρμογής, με αντικείμενο την εκτέλεση και επεξεργασία των δεδομένων που καταχωρίζονται σε αυτήν. 

 γ. Η χρηματοδότηση για την παροχή της ανωτέρω διευκόλυνσης, πραγματοποιείται μέσω επιχορήγησης της Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε., από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατόπιν ενίσχυσής του από πιστώσεις του Υπουργείου Οικονομικών. 

 δ. Για την ανάπτυξη της σχετικής εφαρμογής, επιτρέπεται η σύναψη συμβάσεων, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων [άρθρο 2 του ν.4682/2020 (άρθρο 14 της από 11.3.2020 ΠΝΠ)]. 


naftemporiki.gr