MY KTEO

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Τι δήλωσαν Σπανός και Κελαϊδίτης για την κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας


 Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων στην Π.Ε. Εύβοιας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινήσαμε αντιπλημμυρικά έργα στη βόρεια Εύβοια, αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνεχίζουμε τώρα με τρία νέα έργα σε όλη την έκταση της Π.Ε. Εύβοιας.

»Ειδικά στην Εύβοια και σε περιοχές της Φθιώτιδας, βρεθήκαμε στο παρελθόν αντιμέτωποι με καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και παρεμβαίνουμε για να θωρακίσουμε τον τόπο μας, να προστατεύσουμε τις κατοικίες μας, τις περιουσίες μας, τη γη μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Εύβοιας αποτελεί πλέον μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες στο χαρτοφυλάκιο του τεχνικού μας προγράμματος, βλέποντας την κλιματική κρίση να έχει περάσει ήδη το κατώφλι μας.

»Με σχέδιο, μεθοδικότητα και προγραμματισμό εργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε στο μέγιστο ικανό βαθμό προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας εμφάνισης πλημμυρικών συμβάντων».