MY KTEO

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Συναντήσεις της Δημάρχου Χαλκιδέων με τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και την ΕΛΜΕ Ευβοίας



Συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Ευβοίας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας πραγματοποίησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, κατά τις προηγούμενες μέρες, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ετοιμότητα των σχολικών μονάδων και η εύρυθμη λειτουργία τους. Η Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη ότι, κατά το άνοιγμα των σχολείων, θα έχουν ολοκληρωθεί  επισκευές, καθαρισμοί και ευπρεπισμοί των εσωτερικών και αύλειων χώρων και θα έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την επαναλειτουργία τους και συγκεκριμένα προμήθεια απολυμαντικών, αντισηπτικών και του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Επίσης επεσήμανε όλες τις εργασίες και παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στα κτίρια και τις υποδομές όλων των σχολείων, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα «Επισκευές Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και «Συντήρηση εγκαταστάσεων Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Παράλληλα εκπονείται μελέτη, προκειμένου να εκτελεστεί και νέο έργο επισκευών των σχολείων με τίτλο «Συντήρηση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Χαλκιδέων», προϋπολογισμού 713.589,82 ευρώ, που αφορά σε σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης.

Επιπλέον συζητήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει κατά τη φετινή σχολική χρονιά, σχετικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, καθώς εγκρίθηκαν λιγότερες ώρες εργασίας σε σχέση με την προηγούμενη σχολική χρονιά. Η Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική αρχή προτίθεται να λύσει άμεσα το πρόβλημα, εκτιμώντας τις ανάγκες των σχολείων κατά τη λειτουργία τους.

 Τέλος ευχήθηκε καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά και δεσμεύτηκε για τη συνεχή βοήθεια και άριστη συνεργασία του Δήμου με τους εκπαιδευτικούς, για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Παπαγεωργόπουλος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Νίκος Σιόλιας.