MY KTEO

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Αλεξάνδρα Θαλασσινού: Μετά τις φωτιές η κυβέρνηση κλείνει σχολεία στην Εύβοια


Η κυβέρνηση έστω για φέτος, που ο κόσμος της Εύβοιας έχασε τα σπίτια του στις καταστροφικές πυρκαγιές, να πάρει πίσω το κλείσιμο και τους υποβιβασμούς σχολείων

Λουκέτα και καταργήσεις σχολείων σε ολόκληρη την Εύβοια καταγγέλλει η δημοτική σύμβουλος Κύμης- Αλιβερίου και μέλος του συντονιστικού της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευβοίας, Αλεξάνδρα Θαλασσινού.

 

Μιλώντας στο Κόκκινο, η κ. Θαλασσινού τόνισε πως από τα δεκάδες σχολεία και νηπιαγωγεία που καταργούνται σε ολόκληρη την χώρα, ένα πολύ μεγάλο μέρος, ανά κατηγορία έως και τα μισά, καταργούνται στην Εύβοια.

 

Η κ. Θαλασσινού κατήγγειλε την τακτική αυτή ως κεντρική πολιτική της κυβέρνησης και μάλιστα για μια περιοχή της Ελλάδας που δέχτηκε τεράστιο πλήγμα φέτος από τις πυρκαγιές αφού αφέθηκε στην τύχη της.

 

Όπως είπε συγκεκριμένα και για τα ελλιπή μέτρα προστασίας εν όψη του ανοίγματος των σχολείων, προσλαμβάνονται καθαρίστριες για τα σχολεία με συμβάσεις τρίμηνης μόλις απασχόλησης, αποδεικνύοντας πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την ασφάλεια εν μέσω πανδημίας.

 

Η κ. Θαλασσινού απηύθυνε έκκληση προς το υπουργείο Παιδείας «έστω και την ύστατη στιγμή» να πάρει πίσω το κλείσιμο και του υποβιβασμούς σχολείων έστω για φέτος, που η Εύβοια αντιμετωπίζει όλον αυτόν το ζόφο, με τον κόσμο που έχασε τα σπίτια του στις καταστροφικές πυρκαγιές να περιμένει ακόμα τις αποζημιώσεις.