MY KTEO

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Εορτή Γεννήσεως της Θεοτόκου στον Μαλακώντα Ερέτριας

Την Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου εόρτασε η ενορία του Μαλακώντα στον φερώνυμο ιερό ναό της όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τον οπόιον ετέλεσε ο εφημέριος της ενορίας Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας.






Την επομένη της κυριώνυμου ημέρας της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος  με την συμμετοχή του εφημέριου της ενορίας του πατρός Θεαγένη και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Τιμόθεος αναφερόμενος στην γενέθλιο ημέρα της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος η Αντιδήμαρχος -  Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα- Μπαραμπούτη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κηρύκος Μπασινάς καθώς επίσης πολλοί πιστοί συμμετέχοντες στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων.

Το απόγευμα τελέσθηκε η ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο απο τον π. Θεαγένη και τις κυρίες της ενορίας στην συνέχεια ακολούθησε το κτητορικό μνημόσυνο και μικρά λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.