MY KTEO

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών ο Φάνης Σπανός


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε ως Προέδρος της Επιτροπής Υποδομών και Μεταφορών της Ένωσης Περιφερειών, στο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών, το οποίο διεξάγεται με αφορμή και την συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση του φορέα.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και συνάδελφο Γιώργος Ν. Στασινός και άλλους εξαιρετικούς συνομιλητές, αναλύσαμε τα καλώς, αλλά και τα κακώς κείμενα στο θεσμικό, νομικό, αλλά και πραγματικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, επεσήμανα τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει ο μελετητικός κλάδος στην ανάκαμψη της Στερεάς Ελλάδας και όλης της χώρας. Καταθέσαμε όμως και σημεία, στα οποία πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τις διαδικασίες ανάθεσης, εκπόνησης και ελέγχου των μελετών, που ακόμη και σήμερα - παρά τις σημαντικές αλλαγές του τελευταίου Νόμου - πάσχει σε αποτελεσματικότητα.

Γιατί η μελέτη δεν είναι το «αχρείαστο βάρος που καθυστερεί τα έργα μας». Η σωστή μελέτη είναι ο μονόδρομος για έργα πιο ποιοτικά, πιο γρήγορα, πιο οικονομικά.