MY KTEO

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για μη μετεγκατάσταση της υφιστάμενης ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας: «ΠΕΡΣΕΥΕΣ» θέση Μπογαζάκι, του οικισμού Καλεντζίου, από την θέση Πούντα


Χωρίς δεύτερες σκέψεις και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την μετεγκατάσταση της υφιστάμενης ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας Περσεύς στην θέση Μπογαζάκι, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μετεγκατάσταση νέας ιχθυοκαλλιέργειας στα όρια του Δήμου, παρουσιάστηκε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση. «Δεν είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, αλλά το όλο πράγμα έχει παραγίνει. Ήδη εντός των ορίων του Δήμου λειτουργούν 16 ιχθυοκαλλιέργειες. Δεν έχουμε κακή προαίρεση, αλλά δεν μπορεί να αναπτυχτεί μια τέτοια δραστηριότητα σε περιοχές που υπάρχει τουριστική ανάπτυξη ή χρησιμοποιούνται από τους πολίτες» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς και έδωσε το στίγμα της δημοτικής αρχής. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης. Ενδεικτικά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Κέκης ανέφερε: «Δεν είμαστε εναντίον της επιχειρηματικότητας, φτάνει να εξασφαλίζεται η ισόμετρη ανάπτυξη. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει». Επίσης η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σοφία Κόλλια Βότση σημείωσε ότι δεν υπάρχουν οφέλη από τη λειτουργία τους για την τοπική κοινωνία, αφού ακόμα και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα στην έκδοση ενός ψηφίσματος με το οποίο ζητά την ακύρωση της μετεγκατάστασης της εταιρείας Περσεύς στην θέση Μπογαζάκι και οποιαδήποτε άλλη μετεγκατάσταση νέας ιχθυοκαλλιέργειας στα όρια του Δήμου μας και να σταλεί έγγραφο με την απόφασή του προς όλες τις υπηρεσίες/όργανα υπεύθυνα για την αδειοδότηση ιχθυοκαλλιεργειών.

Δείτε εδώ το ψήφισμα.