MY KTEO

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση: Τα πρώτα σύννεφα στην κυβέρνηση- Η δημοφιλία των στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης


Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας της Prorata για λογαριασμό του Kontra Channel με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Η πλειοψηφία των πολιτών (45%) δηλώνει ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ούτε θα βελτιώσει, ούτε θα χειροτερέψει τη λειτουργία της κυβέρνησης, το 38% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει τη λειτουργία της και μόλις το 14% ότι θα τη βελτιώσει.

Στο ερώτημα αν οι πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, κατά πλειοψηφία οι συμμετέχοντες απαντούν προς τη λάθος με την επιλογή του Θάνου Πλεύρη να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό.

Στο ερώτημα: Ορισμένοι ισχυρίζονται πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επειδή δέχθηκε την τελευταία στιγμή πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλοι επειδή η Νέα Δημοκρατία τον είχε διαβεβαιώσει ψευδώς ότι υπάρχει διακομματική συνεννόηση για την υπουργοποίηση του.

To 48% δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 41% οι ψευδείς διαβεβαιώσεις περί διακομματικής συνεννόησης.

Για τη μη αποδοχή της πρότασης από τον Ευάγγελο Αποστολάκη το 52% συμφωνεί και το 39% διαφωνεί.

Σε ότι αφορά τη δημοφιλία του πρωθυπουργού: Καταγράφει μείωση της δημοφιλίας του, με το 44% να δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό.

Η αντιπάθεια κινείται ανοδικά φθάνοντας το 52%.

Αρνητικά κινείται η πορεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το 59% να απαντά «σίγουρα, μάλλον αντιπαθώ» και το 34% «σίγουρα, μάλλον συμπαθώ».

Τη μεγαλύτερη συμπάθεια όσων απάντησαν στην έρευνα συγκεντρώνει ο Νίκος Δένδιας με ποσοστό 69%. Ακολουθούν οι Κυρ. Πιερρακάκης (60%) και Ν. Παναγιωτόπουλος (47%).

Κεραμέως, Βορίδης, Γεωργιάδης και Μενδώνη συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αντιπάθειας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη συμπάθεια είναι οι Ανδρέας Ξανθός (50%), Ευκλείδης Τσακαλώτος (46%) και Έφη Αχτσιόγλου (43%).

Υψηλό ποσοστό αρνητικών γνωμών συγκεντρώνουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς.