Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με μανιτάρια

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με μανιτάρια


Υλικά:
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Παρμεζάνα για τρίψιμο ή φλούδες
300 γρ. ρύζι για ριζότο
1 ποτηράκι λευκό κρασί, ποιοτικό
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 ζωμό λαχανικών ή κότας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα ή 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λωρίδες αφού τα πλύνουμε και τα στεγνώσουμε καλά. Βάζουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά με το σκόρδο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Τα γυρίζουμε καλά επί 10 λεπτά, να σωταριστούν χωρίς να καούν. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. 

Λιώνουμε το ζωμό σε 2 ποτήρια με πολύ ζεστό νερό. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο ζωμό και ανακατεύουμε ώσπου να εξατμιστεί. Ξαναρίχνουμε άλλη μια κουτάλα με την ίδια διαδικασία. Ρίχνουμε όλο τον ζωμό και ανακατεύουμε. 

Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα.
 

govastileto.gr