MY KTEO

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη κλιμακίων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας στα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας

Δύο κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Εύβοιας, στα οποία μετείχαν και μέλη απ’ τις τοπικές Οργανώσεις των δύο Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, επισκέφθηκαν χθες Κυριακή 12

Σεπτεμβρίου πυρόπληκτα χωριά των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης & Αγίας Άννας, ώστε να συνομιλήσουν από κοντά με φορείς και κατοίκους της περιοχής και να καταγράψουν τα τεράστια προβλήματα και τις καταστροφές που δημιούργησε η μεγάλη πυρκαγιά, αλλά και άμεσες ανάγκες που υπάρχουν.







Το πρώτο κλιμάκιο επισκέφθηκε τα χωριά Βασιλικά, Τσαπουρνιά, Αγριοβοτάνι, Γούβες, Μηλιές, Κρυονερίτη και Κοκκινομηλιά στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και το δεύτερο Αγία Άννα, Στροφυλιά και Αχλάδι στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας.

Η καταστροφή, σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές, δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια, μελίσσια είναι τεράστια. Οι περισσότεροι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας εξέφρασαν την αγωνία για το μέλλον, τόσο το δικό τους, όσο και των παιδιών τους αφού οι περισσότεροι έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Επίσης εξέφρασαν το φόβο τους για τον επερχόμενο χειμώνα αν δεν προχωρήσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ δεν παρέλειψαν να καταγγείλουν  την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, σε κεντρικό επίπεδο και την έλλειψη σχεδίου και συντονισμού των δυνάμεων πυρόσβεσης επίγειων και εναέριων κατά τις ημέρες τις καταστροφικής φωτιάς. Τόνισαν πως πάλευαν μόνοι τους να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είμαστε δίπλα στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας, στον αγώνα τους για επιβίωση. Τόσο με το σχέδιο των επτά σημείων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, όσο και με προτάσεις που επεξεργάζονται, τόσο η Νομαρχιακή, όσο και οι τοπικές οργανώσεις, αγωνιζόμαστε για να γεννηθεί ξανά το χαμόγελο στα χείλη των κατοίκων της περιοχής και η ελπίδα, κι αυτοί να παραμείνουν αφεντικά στον τόπο τους και να μην γίνει αυτός βορά σε μεγάλα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κλείνοντας να τονιστεί πως οι περιοδείες και η καταγραφή των όποιων προβλημάτων προκύπτουν και θα προκύψουν θα συνεχιστούν, τόσο από τα μέλη της Νομαρχιακής και των τοπικών οργανώσεων, όσο και από μέλη και από στελέχη του κόμματος κεντρικά.