MY KTEO

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Εμπρακτη αλληλεγγύη από την ΟΓΕ στις πυρόπληκτες λαϊκές οικογένειες της Εύβοιας με παράδοση σχολικών ειδών


Σχολικά είδη που συγκέντρωσαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, παρέδωσε για άλλη μία φορά σήμερα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΓΕ μαζί με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας (μέλος της ΟΓΕ), στους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

Η αντιπροσωπεία έφθασε νωρίς το πρωί, στον κόμβο της Στροφυλιάς, στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυροπλήκτων στη Βόρεια Εύβοια, παραδίδοντας μία ακόμα δόση με σχολικά είδη, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη και συμπαράσταση των γυναικών της ΟΓΕ στις λαϊκές οικογένειας της περιοχής, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τώρα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες τους, στην καθημερινότητά τους, στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ έστειλε το μήνυμα ότι αυτή η βοήθεια δεν είναι ούτε φιλανθρωπία ούτε ελεημοσύνη, αλλά είναι η έμπρακτη στήριξη από τις γυναίκες του μόχθου που αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό, την πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος για το κράτος και μπαίνει συνεχώς στο περιθώριο η κάλυψή τους, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, που χτίζουν την κερδοφορία τους πάνω στα αποκαίδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Μετέφερε το μήνυμα, ότι οι γυναίκες της ΟΓΕ θα είναι καθημερινά δίπλα στον αγώνα των πυρόπληκτων για πλήρη αποζημίωση των καταστροφών, για να μείνουν στον τόπο τους και τα χωριά τους, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουν τη ζωή που τους στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου τους. Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας θα συμμετάσχει στη σύσκεψη των σωματείων για την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Β.Εύβοιας την Τετάρτη 15/9 στο Εργατικό Κέντρο. Και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 6μμ στην κινητοποίηση των πυρόπληκτων στο κτήριο της Περιφέρειας.