Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με σπανάκι

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Σουφλέ με σπανάκι


Υλικά Συνταγής:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
2 κ.σ άνηθο
2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
200 γραμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
10 φέτες ψωμί του τοστ
150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
1 ½ φλ. γάλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση:
Για το εύκολο πράσινο σουφλέ με σπανάκι, θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 23 Χ 30 εκ. ή κοντινό μέγεθος. Στη συνέχεια για το σουφλέ με σπανάκι. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο, καθώς και τα μυρωδικά. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί.

Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Αν χρειαστεί, κόψτε μία φέτα και γεμίστε τα κενά στη κάτω στρώση. Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.

Βγάζουμε το σουφλέ από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Κόβουμε το σουφλέ μας σε μερίδες και σερβίρουμε.


argiro.gr