MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Χαλκίδος σε πυρόπληκτες ενορίες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Το τριήμερο, 12-14 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μη παύοντας να υποστηρίζει πνευματικά τα πυρόπληκτα πνευματικά του παιδιά, βρέθηκε σε τρείς ακόμη πυρόπληκτες Ενορίες του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.











Την Κυριακή προ της Υψώσεως, 12 Σεπτεμβρίου, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του οικισμού Κυπαρίσσι Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορίας Βουτά, Πρεσβ. Ιωάννη Καραγκούνη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Κηρύττοντας δε τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος εισήγαγε τους προσελθόντες πιστούς στο νόημα της Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Οποίος είναι το θεραπευτήριό μας, διότι από Αυτόν πηγάζει η ανάσταση και η σωτηρία μας, φτάνει κι εμείς να ατενίζουμε τον υπέρ ημών εσταυρωμένο Κύριό μας Ιησού Χριστό με την ίδια αγάπη, που κι Εκείνος έχει για εμάς.

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό και μέλη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης υποδέχθηκε την Εξοχοτάτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία παρευρέθηκε στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου της πυρόπληκτης Αγίας Άννης και εν συνεχεία επισκέφθηκε το επίσης πυρόπληκτο χωριό της Κοκκινομηλιάς Ιστιαίας Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος