MY KTEO

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

«Λαϊκή Συσπείρωση» Στερεάς Ελλάδας: Αγώνας για τις ανάγκες του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων

 


Την ανάγκη να επιβάλει ο λαός της βόρειας Εύβοιας με τον αγώνα του, «εξελίξεις στο ύψος των δικών του αναγκών και όχι στο ύψος των αναγκών του κεφαλαίου», τόνισε ο Κώστας Μπασδέκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, όπου συζητήθηκε η έκδοση κειμένου θέσεων για τις πυρκαγιές, τις αποζημιώσεις και τα έργα αποκατάστασης στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια. O Κώστας Μπασδέκης, τόνισε στην τοποθέτησή του ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στις αιτίες της πυρκαγιάς και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν.

«Οι βασικές αιτίες για την πυρκαγιά πού είναι η έλλειψη πρόληψης, ο διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή, η μη ύπαρξη αντιπυρικών ζωνών, ο μη καθαρισμός του δάσους, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών δεν έχουν εκλείψει. Αυτά είναι ζητήματα λύνονται με πολιτικές αποφάσεις κι αν δεν λυθούν θα έχουμε και του χρόνου αντίστοιχες καταστροφές. Τα ζητήματα αυτά δεν αναφέρονται στην εισήγηση ούτε ειπώθηκαν από τις άλλες παρατάξεις», ανέφερε.

 

Αναφερόμενος στο θεσμό του «αναδόχου» και την «επιτροπή ανασυγκρότησης», ο Κώστας Μπασδέκης τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ζήτημα. «Εδώ είναι το μεγάλο κόλπο, εδώ είναι το πακέτο των ευκαιριών για το κεφάλαιο που καραδοκεί για να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία», σημείωσε.

  «Η δήθεν επιτροπή ανασυγκρότησης και ο κ. Μπένος, έχουν ως στόχο να φιλετάρει την περιοχή και να διαμορφώσουν προϋποθέσεις, εκεί που είναι αναγκαίο και υπάρχει κερδοφορία, ώστε οι "ανάδοχοι" να προχωρήσουν και σε άλλου τύπου επιχειρηματική δραστηριότητα. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά που πάει το πράγμα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε. Τα έχουμε δει και σε άλλες περιοχές αυτά τα σχέδια ανασυγκρότησης και φυσικά το όφελος δεν ήταν για το λαό αλλά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα».