MY KTEO

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Επέτειος Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκλησίου Αγίων Αστερίου κα Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια

 




Το διήμερο 31 Αυγούστου εσπέρας και 1 Σεπτεμβρίου με την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους  εορτάσθηκε με την εκκλησιαστική τάξη και η επέτειος των Θυρανοιξίων  του ιερού παρεκκλησίου των  Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην Άνω Βάθεια  του Δήμου Ερέτριας τα οποία τελέσθηκαν το 2018 από τον Σεβασμιώτατο  και  Ποιμενάρχη μας  Μητροπολίτη Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο.

 

Το ιερό παρεκκλήσιο τιμάται επ' ονόματι των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος και ανηγέρθη  απο τον Ιεροδιάκονο Ι.Ν .Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αστέριο Αποστόλου δημιουργώντας  ένα ιερό στοίχημα του ιδίου και του  εκκλησιαστικού φιλακόλουθου και λειτουργικού πόθου του προς δόξα θεού και  στην ευλάβεια του προς των επ" ονόματι αγίων που κοσμού το ιερο παρεκλήσι εντός της οικίας του.

 

Το εσπέρας της Τρίτης τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο ιερούργησε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος Άνω Βάθειας με τον Ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Σμπιλίρη η Ιατρός  κ. Παναγιώτα Μπούγα - Μπαραμπούτη και των πιστών.

 

 

Την επομένη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθος και η Πανηυρική Θεία Λειτυργία στην οποία ιερούργησαν οι Πανοσ Αρχιμ  Ευλόγιος Αντωνέλος  Σεραφείμ Γιάννος  εφημέριοι Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θησείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον Ιεροδιάκονο και κτήτωρ του ιερού παρεκλησίου π. Αστέριο Αποστόλου με την συμμετοχή της συμπροσευχής του π. Δημητρίου Αργύρη των ιεροψαλτών ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Ιωάννου Σταμέλου και Σταματίου Κοκκάλα και Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημητρίου Πετρογιάννη αλλα των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία.

 

Παρέστη στην Θεία Λειτουργία ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς καθώς επίσης και η Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Δ.Ε κ. Χαρίκλεια Ντρέκη με τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας  Διάσωσης Ευβοίας.

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ευλόγιος  και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή απο την φράση εγω είμε η άμπελος η αληθινή και ημείς τα κλήματα.

 

 Εν συνεχεία ο π. Ευλόγιος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες  προς Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος  κ. Χρυσόστομο και τέλος ευχήθηκε εόρτια για την αρχή του εκκλησιαστικού ενιαυτού στους πιστούς.

 

Ακολούθησε ο Αγιασμός και η ευχή του κολύβου του εορτάζοντος Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Μελετίου του εν Κιθαιρώνι ασκήσαντος.

 

 

Εκ μέρος της ενορίας ο π. Δημήτριος απήυθυνε τις ευχαριστίες του προς τους λειτουργούς ιερείς και τις ευχές του προς τους πιστούς.

 

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς απο τον π. Αστέριο και τους ευσεβείς γονείς του.