MY KTEO

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Έτσι στήνεται η απάτη με τους αντιεμβολιαστές: Ζητούν χιλιάδες ευρώ – Τάζουν «ασυλία» απέναντι στα μέτρα


Δράσεις προκειμένου να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από ιστοσελίδες οι οποίες μοιράζουν ψευδείς νομικές συμβουλές και «ασυλία», πάντα με οικονομικό αντάλλαγμα, σε πολίτες οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν ή να τηρήσουν τα ισχύοντα μέτρα, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το Σάββατο, όπου και παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Νωρίτερα στην ίδια εκπομπή είχε παρουσιαστεί ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο αντιεμβολιαστής προσπαθεί να πείσει πολίτη να δώσει χρήματα για να τύχει αυτής της «κάλυψης», προκειμένου να γίνει διαβίβαση εγγράφων προς διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, στα οποία να αναφέρεται ότι ο πολίτης δεν αναγνωρίζει την «κυριαρχία» του Δημοσίου και τις αποφάσεις τους σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.


Newmoney.gr