Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μπριάμ στο φούρνο με φέτα και κοτομπουκιές

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η συνταγή της ημέρας: Μπριάμ στο φούρνο με φέτα και κοτομπουκιές


Υλικά Συνταγής:
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκύθια
2 πατάτες
2 χρωματιστές πιπεριές
2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. σκληρή ώριμη φέτα
Για τις τραγανές κοτομπουκιές
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 αυγά
1 ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γιαούρτι στραγγιστό
αρωματικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το μπριαμ στο φούρνο με φέτα και κοτομπουκιές, θα φτιάξουμε πρώτα το μπριάμ και στη συνέχεια τις κοτομπουκιές. Συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά και ξεκινάμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6.

Καθαρίζουμε ίνες, σπόρους και κοτσάνια από τις πιπεριές και τις κόβουμε στα 4. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ, μικρό ταψάκι. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε.

Προς το τέλος του ψησίματος του μπριαμ στο φουρνο με φετα, ρίχνουμε τη φέτα σε κομμάτια κι αφήνουμε να λιώσει.

Για τις κοτομπουκιές
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα αβγά και το μοσχοκάρυδο με το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και την παρμεζάνα. Στο μπολ με τα αβγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Πρώτα πανάρουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και το τινάζουμε να φύγει το περιττό. Τα βουτάμε στο μείγμα αβγό-ελαιόλαδο, τα στραγγίζουμε καλά και τα βουτάμε στο μείγμα για το πανάρισμα, φροντίζοντας να ντυθούν καλά.

Τα βάζουμε σε σχάρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′ λεπτά στους 200ºC. Να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βάζουμε σε μπολ το γιαούρτι, το αρωματίζουμε με αρωματικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με τις τραγανές κοτομπουκιές.


argiro.gr