MY KTEO

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση των Γεωτεχνικών Τ.Ε. της ΠΕΠΤΕΓ με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου


Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και  Βουλευτή Νομού Ευβοίας Σίμο Κεδίκογλου είχε την Τρίτη 21/9/21 αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Καρύδη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριότητα των Γεωτεχνικών της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και της παρουσίας τους σε όλο το φάσμα του Αγροδιατροφικού Τομέα.

Επιπρόσθετα τέθηκαν στον Υφυπουργό οι προτάσεις και οι θέσεις των Γεωτεχνικών Τ.Ε. σχετικά με την αποκατάσταση των πληγέντων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων  από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου τόσο στην Βόρεια Εύβοια αλλά και σε όλη την επικράτεια.

Έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην Μελισσοκομία και κυρίως στην πρόθεση του Υφυπουργού για Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα υπό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων, αλλά και παραγωγών και ειδικών, με την έδρα των εργασιών της την Εύβοια.

Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) θα στηρίξει την συγκεκριμένη προσπάθεια και επιπρόσθετα πρότεινε την πλήρη αξιοποίηση της Τετραετούς Γεωπονικής Σχολής του Παραρτήματος Ευρίπου του Ε.Κ.Π.Α. στα Ψαχνά και συγκεκριμένα του Τμήματος - Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρησης Φυσικών Πόρων   προς επίτευξη της παραπάνω προσπάθειας με ενσωμάτωση στο πρόγραμμα σπουδών του και του κλάδου της Μελισσοκομίας.

Ο Υφυπουργός συμφώνησε στην συγκεκριμένη πρόταση και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του επιστημονικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Γεωπονικού Τμήματος του Ε.Κ.Π.Α. στα Ψάχνα ώστε να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην προσπάθεια αναγέννησης της Μελισσοκομίας του περιβάλλοντος και του πρωτογενούς τομέα στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Ευβοιας και σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. δήλωσε ότι θα συμμετέχει ενεργά στην υπό σύσταση  Εθνική Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Μελισσοκομίας με  έδρα των εργασιών της την Εύβοια.