MY KTEO

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Σπανού με την επίτροπο Φερέιρα



 Συνάντηση με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα (Elisa Ferreira), είχε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός Είχαμε μια πρώτη ιδιαίτερα θετική συνάντηση με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, που θα έχουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δήλωσε ο περιφερειάρχης

Αναφέρθηκα μεταξύ άλλων:

- Στην καταστροφική πυρκαγιά της βόρειας Εύβοιας και στην προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει εμφατικά τις πολιτικές περιβάλλοντος και πλέον την Πολιτική Προστασία. Πρέπει να κάνει το ίδιο με ειδικά κονδύλια για την ανάταξη του τόπου.

- Στην τεράστια πρόκληση της απορρύπανσης του Ασωπού και την προσπάθειά μας να μετασχηματίσουμε την άναρχη συγκέντρωση εργοστασίων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο, όπου το Περιβάλλον και η Ανάπτυξη δεν θα είναι αντίπαλοι, αλλά υπερήφανοι συνοδοιπόροι.

- Στη διαχρονική αδικία του πλασματικού ΑΕΠ, που στερούσε πόρους για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτή η αδικία διεκόπη για την περίοδο 2021-2027 με μεγάλο και πολυετή αγώνα, με τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και με την προσωπική συνδρομή της Επιτρόπου.

Ζητήσαμε και την περαιτέρω υποστήριξή της για να αναπληρωθεί η διαχρονική υστέρηση και να υλοποιηθούν τα έργα και οι δράσεις, που στερηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια.