MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Κανένα ανήλικο παιδί να μην πέσει στα νύχια των ομίλων του Τουρισμού!


Να μην διανοηθούν να κάνουν πράξη την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας!

Το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση:

-       Δίνει 8 δις ευρώ στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο που ψήφισε στη Βουλή. Ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους εξασφαλίζει ότι μια ζωή θα πληρώνουν χωρίς να μπορούν να έχουν αξιοπρεπείς παροχές και μια σύνταξη πείνας, κι αν την πάρουν κι αυτή.

-       Βάζει σε εφαρμογή το νόμο – έκτρωμα του Χατζηδάκη για 10ωρη και 12ωρη δουλειά, απλήρωτη, δουλειά όποτε και όπως θέλει ο εργοδότης, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, στη συλλογική διεκδίκηση.

-       Αφήνει εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες απροστάτευτους, χωρίς στήριξη του Δημοσίου συστήματος Υγείας, χωρίς μέτρα στους χώρους δουλειάς και με ατομική τους ευθύνη και οικονομική τους επιβάρυνση (εμβολιασμένων και μη) αν θέλουν να έχον συχνούς ελέγχους.

-       Αφήνει σχολεία και χώρους εκπαίδευσης στο έλεος της πανδημίας. Τα σχολεία ανοίγουν με χειρότερους όρους από τις δύο προηγούμενες χρονιές, με λιγότερους εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας, συγχωνεύσεις και κλείσιμο μονάδων, περισσότερα παιδιά στα τμήματα.

-       Κοροϊδεύει το λαό της Εύβοιας και αντί για να χρηματοδοτήσει τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας που έπρεπε ήδη να είχαν ξεκινήσει σε πολλές περιοχές για να μην θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές και κατεστραμμένες λαϊκές περιουσίες, δίνει εκατομμύρια ευρώ σε νέες υπερπολυτελείς τουριστικές μονάδες και επέκταση ήδη υπαρχουσών.

Έρχεται όμως να προσθέσει και το κερασάκι! Όχι μόνο με όλα τα παραπάνω αλλά και τους αντι-εκπαιδευτκούς νόμους, καταδικάζει τη νεολαία στην αμάθεια, στην αβεβαιότητα, στο συνεχές κυνήγι δεξιοτήτων, όχι μόνο ενισχύει τους φραγμούς στην εκπαίδευση αλλά σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, σκοπεύει τους νέους άνω των 16 ετών που μένουν σε δομές φροντίδας ανηλίκων να τους πετάξει για δουλειά σε ξενοδοχειακές μονάδες όπως επίσης και τα άτομα με αναπηρία, τα οποία θα πληρώνονται με προγράμματα του ΟΑΕΔ, δηλάδή χρήματα αποκλειστικά από τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση μετά την περσινή της απόφαση να στηρίξει με ζεστό χρήμα τους ομίλους του Τουρισμού, να ανοίξει και να ξανανοίξει τον Τουρισμό χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, τώρα βρίσκει άλλη μια «δεξαμενή» φθηνού εργατικού δυναμικού για να τους παραδώσει… Παιδιά που θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία της Α’ Λυκείου, θέλουν να τα στείλουν στα ξενοδοχεία που βράζει ο τόπος από δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, με υπόσχεση ότι θα πάρουν τα ρεπό τον Οκτώβρη, με απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά και ζωή λάστιχο.

«Βάζει και τη βούλα» σε μια πολιτική που ακολούθησαν και οι προκάτοχοί της, εκπληρώνοντας επιθυμίες χρόνων των ομίλων. Το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «θεωρήθηκαν» πάνω από 7.500 βιβλιάρια ανηλίκων, έναντι 562 θεωρήσεων το 2012, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι συνολικά έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε να γίνει σκλάβος, κανένα παιδί, κανένας νέος! Να μην διανοηθούν να περάσουν στην υλοποίηση της εξαγγελίας!

Οργανώνουμε την πάλη μας μέσα από τα συνδικάτα μας, για δουλειά και ζωή που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας! Γινόμαστε μια γροθιά για να κατακτήσουμε τα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα που έχουμε ανάγκη, να υπερασπιστούμε τη συλλογική διεκδίκηση, τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.