MY KTEO

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η Γρανέττα Τσιβίκα στην συγκέντρωση στη γέφυρα των Φύλλων: Έρχεται φθινόπωρο, τι θα γίνει με μία νέα πλημμύρα;

Ένα ολόκληρο χρόνο μετά την καταστροφική και θανατηφόρα πλημμύρα του Λήλαντα, οι κάτοικοι των Φύλλων αποφάσισαν αγωνιστικά να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την κατασκευή νέας γέφυρας και την

αποκατάσταση του γηπέδου τους.



Ως Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουμε αυτή την κινητοποίηση και δηλώνουμε πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και των διεκδικήσεών τους. Συμμεριζόμαστε τη δίκαιη αγανάκτησή τους, γιατί 13 μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση επισκευής της γέφυρας, παρά μόνο μεγάλα λόγια και υποσχέσεις από την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή.

Οι ευθύνες όλων τους είναι εγκληματικές και δεν μπορούν να τις αποποιηθούν με την παρουσία τους στην κινητοποίηση ως δήθεν "συμπαραστάτες στον αγώνα των κατοίκων".

Έρχεται φθινόπωρο, τι θα γίνει με μία νέα πλημμύρα;

Είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή που η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας έχει κάνει άλματα, να πνιγόμαστε στις πλημμύρες ή να καιγόμαστε στις φωτιές.

Το γεγονός ότι συμβαίνει αυτό, φανερώνει ξεκάθαρα ότι οι κυβερνώντες και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε δίνουν "δεκάρα τσακιστή" για την πολιτική μας προστασία, την ίδια μας τη ζωή.

Δίνουν απλόχερα ζεστό χρήμα στους ομίλους που πρόκειται να επενδύσουν στα καμένα εδάφη. Δεν είναι επιλογή τους τα προληπτικά μέτρα για την προστασία του δάσους, ούτε η δασοπυρόσβεση και τα ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα. Ούτε βέβαια τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων στο 100%.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε επανειλημμένα θέσει το ζήτημα των καταστροφικών συνεπειών της πλημμύρας του Λήλαντα και στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων των Φύλλων. Όπως στηρίξαμε και όλες τις κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν από την Επιτροπή Κατοίκων του Ληλάντιου το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον, καλούμε τους πλημμυροπαθείς να συνεχίσουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Επιτροπές Κατοίκων της Β. Εύβοιας και του Ληλάντιου, την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη και ώρα 6μ.μ. έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, απαιτώντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Για τη Λαϊκη Συσπείρωση Χαλκίδας,

Γρανέττα Τσιβίκα