MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Τους «έσφαξε με το γάντι» ο Μητροπολίτης


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννας τη Δευτέρα όπου παρέστη στον αγιασμό της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Στο καλωσόρισμά του ο Μητροπολίτης δεν στρογγύλεψε τις γωνίες, ούτε ωραιοποίησε καταστάσεις. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους και έκανε περήφανους τους Ευβοείς για τον Ποιμενάρχη τους. Ανάμεσα σε άλλα ο Μητροπολίτης είπε:

«…Εκτιμούμε, κυρία Πρόεδρε την παρουσία σας και την πρωτοβουλία σας, να βρεθείτε, σήμερα, στην πυρόπληκτη Εύβοια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Άννης, εκτιμούμε την παρουσία σας, διότι δεν την θεωρούμε παρηγορητική, πολύ περισσότερο δεν την θεωρούμε καταπραϋντική, αλλά την θεωρούμε εκφραστική διορθωτικής κινήσεως εκ μέρους της Πολιτείας για ό,τι δεν προνόησε, για ό,τι δεν πρόλαβε, για ό,τι δεν έσωσε, για το ότι δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των τοπικών αρχόντων και των παραγόντων αλλά και της ταπεινότητός μου για βοήθεια και τέλος για το ότι, για κάμποσες δεκαετίες, δεν έδειξε την στοργή και την αγάπη και το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξει για την Εύβοια.

Γιατί, προφανώς, δεν είχε στο νου της αυτό που έλεγαν από την αρχαιότητα ακόμη, ότι όταν έχεις την Εύβοια, έχεις ολόκληρη την Ελλάδα…»