MY KTEO

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Τα δικαιολογητικά που πρέπει να δείχνετε στον εργοδότη σας από σήμερα

 


Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ. Οι νοσήσαντες από την άλλη μεριά πρέπει να δείχνουν την βεβαίωση νόσησης η οποία και ισχύει για έξι μήνες μετά την νόσηση.

Άρα, όσοι έχουν νοσήσει δείχνουν την βεβαίσωση νόσησης και οι υπόλοιποι βεβαίωση ...εμβολιασμού. Όσοι δεν έχουν τίποτα από τα δύο θα πληρώνουν από την «τσέπη» τους για rapid test σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε την Παρασκευή. Το νέο κόστος των τεστ  είναι στα 10 ευρώ.

 

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα το οποίο δεν μπορούν να «γλιτώσουν» βάσει της διάταξης.

 

Ακόμα μεγαλύτερο το «χαράτσι» του κορονοϊού για ανεμβολίαστους καθηγητές και φοιτητές

Τι ισχύει για τους φοιτητές και τους καθηγητές στα πανεπιστήμια και τι ισχύει για τα ταξίδια από αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2022:

 

Καθίστανται πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα και για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (προ Τρίτης και Παρασκευής), θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ.

 

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς, και οι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.

 

Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνησή τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση για με τον καθορισμό των ανώτατων τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας που σχετίζονται άμεσα με την πρόληψη και τη διάγνωση του κορωνοϊού SARS-CoV2. Η ανώτατη τιμή του rapid test ορίστηκε στα 10 ευρώ.