MY KTEO

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Βελτιωτικές παρεμβάσεις λειτουργικού χαρακτήρα στο Κοιμητήριο Αλιβερίου



Βελτιωτικές παρεμβάσεις λειτουργικού χαρακτήρα, ξεκίνησαν στο κοιμητήριο Αλιβερίου. Η μελέτη και επίβλεψη των εργασιών γίνεται από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο, την πλακόστρωση της κεντρικής εισόδου του κοιμητηρίου, τσιμεντοστρώσεις των κεντρικών διαδρόμων, τοποθέτηση νέων οστεοθυρίδων και η όσο το δυνατόν βελτίωση των χώρων του κοιμητηρίου.

Σε κάθε μεγάλη ή μικρή πόλη το κοιμητήριο είναι παντού ένας χώρος γεμάτος αναμνήσεις που συνδέει τους κατοίκους με το μακρινό και το πρόσφατο παρελθόν. 

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι να αποτελέσει η αρχή, μετά από πολλά χρόνια, να αλλάξει η αίσθηση "εγκατάλειψης" που σχημάτιζαν όσοι επισκέπτονταν τους χώρους αυτούς - (σίγουρα λόγο και του δύσκολου χωροταξικού αλλά και της παλαιότητας) - και να γίνουν σταδιακά οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που χρίζουν αλλαγών. 

"Είναι υποχρέωση μας να συντηρήσουμε και να διαφυλάξουμε ευπρεπώς τους χώρους των κοιμητηρίων της Κοινότητας μας, όπως και υποχρέωση των επισκεπτών είναι η φροντίδα των μνημείων καθώς και να κρατούν τους χώρους καθαρούς.

Η προσπάθεια μας είναι διαρκής, βρίσκουμε ανταπόκριση, είμαστε αισιόδοξοι." δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου Γιώργος Παπαδιόχος.