MY KTEO

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ Εύβοιας: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να συνεχισθεί και να διευρυνθεί περαιτέρω η απώλεια του εισοδήματος των συμπολιτών μας στην Βόρεια Εύβοια

 


Το  Κίνημα   Αλλαγής  με την παρουσία και τις τοποθετήσεις του σε όλα τα θεσμικά όργανα, κεντρικά και αυτοδιοικητικά , σε οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά με τις επαφές του με τους ίδιους στους συμπολίτες μας , έχει διατυπώσει την έντονη κριτική του για την διαχείριση των πυρκαγιών και την οργάνωση του κράτους που όφειλε να έχει  για την ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς, εκ του αποτελέσματος η ετοιμότητα και η οργάνωση παρά τις αυτάρεσκες εξαγγελίες της κυβέρνησης  ,αυτή ήταν ελλιπέστατη και οδήγησε σε «ξεκλήρισμα» ,όλη την Β. Εύβοια και πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας. Αυτό το διαπιστώσαμε με την παρουσία μας τόσο κατά την διάρκεια των πυρκαγιών όσο και σε όλες τις συγκεντρώσεις των συμπολιτών μας στην Β. Εύβοια που αρθρώναν με δυναμικό τρόπο τις διεκδικήσεις τους .

Ως η Δημοκρατική Παράταξη που ιστορικά δεν περιορίζεται στην κριτική αλλά ορθώνει πολιτικό λόγο και για την επόμενη μέρα, έχει προτείνει αλλά και στηρίζει κάθε μέτρο για την άμεση και ουσιαστική εισοδηματική στήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας στην Β. Εύβοια αλλά την άμεση εφαρμογή παρεμβάσεων  αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα ανασυγκροτήσουν την Β. Εύβοια .

Τονίζουμε ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε να συνεχισθεί και να διευρυνθεί περαιτέρω η απώλεια του εισοδήματος των συμπολιτών μας στην Βόρεια Εύβοια, ενώ η αβεβαιότητα  και η ανασφάλεια στην περιοχή να οδηγήσει σε φυγή των νέων συμπολιτών μας αλλά και κάθε παραγωγικής δραστηριότητας. Υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας που διεκδικούν, να μην είναι παθητικοί θεατές των εξελίξεων και των διαδικασιών».

Το Κίνημα Αλλαγής έχει αναδείξει και έχει διεκδικήσει να προετοιμαστούμε και ως χώρα με εκείνες τις δομές και τις πολιτικές ,που θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Ως πολιτικός χώρος από το 2009 έχουμε προτάξει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να συνεχιστούν ή και να προσαρμοστούν στις συνεχόμενες νέες απαιτήσεις. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε από τις επόμενες κυβερνήσεις είτε από πολιτική και ιδεολογική «απέχθεια» είτε από ανικανότητα.

Εμείς είμαστε εδώ για να ανοίξουμε ένα κοινωνικό διάλογο, για το νέο περιβάλλον που ξετυλίγεται από τις κλιματικές αλλαγές ,στην οικονομία, στις εργασιακές σχέσεις, στην παιδεία, στην ζωή των συμπολιτών μας ,στην διαχείριση της φύσης και στην ενεργειακή δημοκρατία. Εδώ στον τόπο μας ,με  σχέδιο και  προτάσεις, στηρίζοντας την αγωνία των συμπολιτών μας για την προστασία του δάσους που φιλοξενεί την πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής.  Είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια όμορφη , νέα σχέση με τη φύση , τιμώντας τον μεγάλο ιστό της ζωής από τον οποίο είμαστε όλες και όλοι απόλυτα εξαρτημένοι.