MY KTEO

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Αναγνωστάκης: "Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, ανεξέλεγκτες αναθέσεις για αντιπλημμυρικά"


Δυστυχώς, η κατρακύλα συνεχίζεται.  Τροπολογία, που πέρασε με ψήφους μόνο της Ν.Δ., παρακάμπτει το περιφερειακό συμβούλιο και την οικονομική επιτροπή. Η απαξίωση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Είναι γνωστό, ότι στην οικονομική επιτροπή η πλειοψηφία ανήκει στην περιφερειακή αρχή, παρόλο αυτά, με την τροπολογία, περιθωριοποιείται και αυτό το θεσμικό συλλογικό όργανο.

Προφανώς δεν θέλουν ούτε τον έλεγχο ούτε καν την ενημέρωση των περιφερειακών παρατάξεων.

Πλέον έχουμε την ενός ανδρός αρχή, γιατί αυτό εξυπηρετεί τη σκοπιμότητα τους.

Αφού με πρόσχημα την πανδημία δεν πραγματοποιούνται δια ζώσης συνεδριάσεις, αφού "ευνούχισαν" το περιφερειακό συμβούλιο, τώρα με την τροπολογία ακυρώνεται και η λειτουργία της οικονομικής επιτροπής.

Με συνοπτικές πλέον διαδικασίες, χωρίς έλεγχο, θα δίνονται τα έργα με απευθείας ανάθεση, όπου κρίνει ο περιφερειάρχης.

"Ο tempora o mores".

Ως παράταξη ήδη έχουμε αποστασιοποιηθεί από την επιλογή των απευθείας αναθέσεων και φυσικά αποδοκιμάζουμε και τη συγκεκριμένη τροπολογία, που απαξιώνει και υποτιμά τη δημοκρατική και συλλογική λειτουργία τόσο του περιφερειακού συμβουλίου όσο και της οικονομικής επιτροπής.

Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα επιχειρήσουμε γενικευμένη συζήτηση και θα απαιτήσουμε την ανάκληση της.

Έχοντας φροντίσει την αιφνιδιαστική ψήφιση τροπολογίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας διαφημίζει ως πρωτοπόρα την κυβερνητική επιλογή κατά την οποία, με εξαιρετικά επισπευσμένες διαδικασίες και με μόνη έγκριση την υπογραφή του περιφερειάρχη, θα γίνεται ανάθεση της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων στις πυρόπληκτες περιοχές, σε συγκεκριμένους εργολάβους.