MY KTEO

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, καλή δύναμη στους γονείς που με πολλές θυσίες στηρίζουν τα παιδιά τους.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά με χαρά, σχέδια και ελπίδες από χιλιάδες μαθητές.

Ταυτόχρονα όμως και με άγχος και αγωνία. Άγχος και αγωνία που γεννούν τα όλο και μεγαλύτερα προβλήματα της εκπαίδευσης. Προβλήματα που δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων.

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας και μετά από ενάμιση χρόνο σχεδόν συνεχούς αποχής από τις σχολικές αίθουσες χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο προστασίας, χωρίς να αραιώσουν τμήματα, χωρίς να προγραμματίζονται μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Χιλιάδες κενά συνεχίζουν να υπάρχουν κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διευρύνοντας τα μαθησιακά κενά που άφησε η τηλεκπαίδευση. Αναγκάζοντας όλο και περισσότερο τις οικογένειες των μαθητών να βάζουν το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Συνεχίζουν να υπάρχουν σχολικά κτήρια ντροπή για την πόλη μας, όπως το 26ο δημοτικό, στον Μπαταριά, που στεγάζεται στο ισόγειο πολυκατοικίας ή το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών που στηρίζει όλα τα εργαστήρια της δευτεροβάθμιας στην Εύβοια και στεγάζεται σε ένα κοντέινερ, άλλα σχολεία με αίθουσες κλουβιά, νηπιαγωγεία σε κοντέινερ και άλλα.

Υποβαθμίζεται η καθαριότητα των σχολείων. Με ευθύνη του κράτους και του Δήμου προσλήφθηκαν με 9μηνες συμβάσεις 42 πλήρους ωραρίου (από 68) και 77 μερικής απασχόλησης (από 49). Αυτό σημαίνει πως το ημερήσιο έργο καθαριότητας των σχολείων μειώνεται κατά 72 ώρες!

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει θέσει επανειλημμένως αυτά τα ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας διεκδικώντας λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Σταθερά θα συνεχίσουμε  να στηρίζουμε τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών, των μαθητικών συμβουλίων, γιατί στο ερώτημα «ποιος θα προστατέψει τα παιδιά μας» μπορεί να βρει απάντηση μόνο στην οργάνωση του αγώνα, στη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκιδέων

οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρανέττα Τσιβίκα

Βαγγέλης Σταματούκος