MY KTEO

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η μεγάλη επιστροφή της Μαίρης Χρονοπούλου στο θέατρο μετά από δύο δεκαετίες


Η μεγάλη επιστροφή της Μαίρης Χρονοπούλου στο θέατρο μετά από δύο δεκαετίες είναι γεγονός με το κλασικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων» που θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2022.

Ο πολιτιστικός οργανισμός Λυκόφως πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα χρονιά ένα σπουδαίο θεατρικό εγχείρημα, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο βραβευμένος με «Κάρολος Κουν» σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, την Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε μορφή μιούζικαλ.

Μαζί τους, ένα μοναδικό επιτελείο συνεργατών και πρωταγωνιστών. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Μανωλοπούλου και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

Στο ρόλο της Αννετώς η Ρούλα Πατεράκη.

Στο ρόλο του Ιορδάνη ο Ηλίας Λογοθέτης.

Στο ρόλο της Μαίρης η Μαίρη Χρονοπούλου, που επιστρέφει στο θέατρο ύστερα από δύο δεκαετίες.

Πρωταγωνιστούν:
Γιώργος Γάλλος (Στέλιος)

Βασίλης Μπισμπίκης (Μπάμπης)

Κατερίνα Παπουτσάκη (Όλγα)

Κόρα Καρβούνη (Μαρία)

Μαρία Διακοπαναγιώτου (Ντόρα)

Μαρίζα Τσάρη (Μαρία)

Γιώργος Τσιαντούλας (Στράτος)

Αλέξανδρος Βάρθης (Γιάννης)

Κώστας Λάσκος (Άνδρας)

Σωτηρία Ρουβολή (Γυναίκα)

Την Αστά ερμηνεύει η Γλυκερία, στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση.

Λίγα λόγια για το έργο
Η “Αυλή των Θαυμάτων” βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Η αστάθεια αυτή αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας, τη “στρατηγική” γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν, κι η συνηθισμένη λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε κάπου, να σιγουρέψουμε κάτι.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς
Ο Χρήστος Σουγάρης και ο Στέφανος Κορκολής, ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με το μπεκετικού ύφους ανέβασμα ενός άλλου έργου του Καμπανέλλη, το «Ο δρόμος περνά από μέσα» στο θέατρο Χόρν, μια παράσταση που κόμισε μια νέα πρόταση για την σκηνική ερμηνεία νεοελληνικών κειμένων. Ακολούθησαν οι  Βάκχες του Ευριπίδη στο Ηρώδειο το καλοκαίρι του 2020, μια ερμηνεία της τραγωδίας, που ενθουσίασε με την εναλλακτικότητα της αφήγησης της κοινό και κριτικούς, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια. Τώρα, συνεχίζουν με το δελεαστικό κίνητρο της μεταποίησης σε μιούζικαλ, του κλασικού αριστουργήματος του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Η πρεμιέρα του έργου είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Κεντρική φωτογραφία: NDP
Πηγή: WomanToc.gr