MY KTEO

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κύμης: Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Καμιά απόλυση, καμιά στέρηση μισθού ή πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!


Η κυβέρνηση πιστή στις εξαγγελίες της προχωρά από σήμερα σε αναστολή πληρωμής των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας .Με εντολή των διοικητών των ΥΠΕ καταρτίζονται σχέδια λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς τους ανεμβολίαστους συναδέλφους. Για να γίνει αυτό προχωρούν σε συγχωνεύσεις κλινικών και υπηρεσιών ,μειώνοντας χειρουργεία κλπ. Αυτό όπως καταλαβαίνεται θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς ,την ώρα μάλιστα που ήδη καταγράφεται αύξηση των περιστατικών και εισαγωγών ασθενών με Covid και τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να είναι το ίδιο υποστελεχωμένα. Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να κρύψει τις ευθύνες της για την νέα εξάπλωση της επιδημίας, συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Χωρίς καμία στοχευμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό. Απεναντίας οι κυβερνητικές παλινωδίες, ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, την ώρα που το εμβόλιο έχει καταντήσει προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου στους εργαζόμενους.   Στόχος της είναι να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να ξεπλύνει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας. Τις ευθύνες της για το τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ,για την ανύπαρκτη ΠΦΥ, το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού. Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, «στοχοποιούμαστε» οι εργαζόμενοι που όλο αυτό το διάστημα– μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες – δίνουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της επιδημίας και συνολικά για ην υγεία του λαού.

            Αντί για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών, που θα οδηγήσει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, ενώ παραμένει ο κίνδυνος απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων συμβασιούχων, επικουρικών και μέσω ΟΑΕΔ, που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες.

            Αντί για τη στελέχωση και επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, των κλειστών κλινικών και των συγχωνευμένων  κλινικών, σχεδιάζουν, αξιοποιώντας και το νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων καθώς και λειτουργία όσων δημόσιων μονάδων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

            Αξιοποιούν την πανδημία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Ασφάλιση. Απέναντι σε όλους αυτούς θα πρέπει να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μπορέσουμε να προστατέψουμε την υγεία και τα δικαιώματα μας.                 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εμείς οι υγειονομικοί έχουμε από την πρώτη στιγμή ταχθεί απερίφραστα υπέρ του μαζικού – καθολικού εμβολιασμού των υγειονομικών και όλου του πληθυσμού.

Είμαστε  ενωμένοι, με αλληλεγγύη απέναντι  στους ανορθολογισμούς, αλλά & στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση για να διχάσει τους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε στο σωματείο μας οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης και εξαναγκασμού απ’ όπου κι αν προέρχεται.  Ζητάμε να  καταργηθεί ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της "ατομικής ευθύνης" για την επιδημία.

Ζητάμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων -μονιμοποίηση των συμβασιούχων – ένταξη στα ΒΑΕ.

Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος. Καμιά απόλυση, καμιά στέρηση μισθού ή πειθαρχική δίωξη συναδέλφου με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη σε ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.