MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Προχωρά η εκτέλεση των έργων προστασίας και αποκατάστασης για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η περσινή πλημμύρα «Θάλεια» - Αυτοψία παρουσία Κελαϊδίτη


Μετά την υπογραφή συμβάσεων του μεγαλύτερου μέρους των έργων προστασίας και αποκατάστασης για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε η περσινή πλημμύρα «Θάλεια», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην εκτέλεση τους.

Προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία ήδη βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, με βασικό μέλημα τη μέγιστη δυνατή θωράκιση των οικισμών από την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, στα εργοτάξια που έχουν εκκινήσει στο άνω τμήμα του Λήλαντα, με καθαρισμούς στην περιοχή Χάνι και την αναγκαία καθαίρεση της γέφυρας Φύλλων, η οποία αναμένεται να έχει απομακρυνθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η τελευταία παρέμβαση παρότι αποτελεί τμήμα του έργου ανακατασκευής της γέφυρας Φύλλων που έχει αναλάβει να εκτελέσει το Υπουργείο Υποδομών, αποφασίστηκε ότι επιβάλλεται για λόγους ασφαλείας να εκτελεστεί άμεσα με δαπάνες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την επίβλεψη των Τεχνικών της Υπηρεσιών.