MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Χαλκίδα: Κοινή κινητοποίηση σήμερα εκπαιδευτικών Α΄βαθμιας και Β' βαθμιας εκπαίδευσης



 Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά και εφηβικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα. Με εκατοντάδες κατοικίες, περιουσίες και στρέμματα παρθένου δάσους καμένα, αφημένα στο έλεος των πυρκαγιών και της κυβερνητικής αδιαφορίας. Ταυτόχρονα, η πανδημία καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Και φέτος, οι τάξεις θα παραμείνουν με 27 μαθητές/τριες. Και φέτος τα κενά θα είναι τεράστια με την έναρξη της χρονιάς. Και φέτος η καθαριότητα των σχολείων αφήνεται σε τρίωρες συμβάσεις.

Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει το αίτημα για περιοδικούς δωρεάν ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της διάδοσης του κορωνοϊού σε κάθε σχολείο και περιοχή.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για όλα τα παραπάνω, ψήφισε ένα ακόμα νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, μέσα σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, που μετατρέπει τα σχολεία σε αυτόνομες μονάδες, με αποστολή να βρίσκουν έσοδα για τη λειτουργία τους, με τους γονείς να βάζουν και “με τη βούλα” το χέρι στην τσέπη! Ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανάλογα με το εισόδημα των γονιών και την περιοχή που κατοικούν.

Ως εκπαιδευτικό κίνημα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση!

Οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας θα μείνουν στα χαρτιά!

Με ένα τρόπο απαντάμε όλοι μαζί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και μαθητές: με αγώνα για το δικαίωμα όλων στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία.

Όλοι την Τετάρτη 15/9/2021 το απόγευμα στις 18:00 στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος  Η γεν. γραμματέας                        

Χαρά Νίκα    Γωγώ Μοσχολιού