MY KTEO

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Πόσοι Υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί στα Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Στερεάς


 Με λιγότερο προσωπικό λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και γενικά οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας, λόγω της υποχρεωτικής αναστολής που ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Στη Στερεά είναι το μικρότερο πανελλαδικά.

Πιο αναλυτικά κοινοποιήθηκαν συνολικά 677 αναστολές υγειονομικών, οι οποίοι οι 586 δούλευαν στα 13 Νοσοκομεία ευθύνης της 5ης ΥΠΕ και οι 91 στα Κέντρα Υγείας. Από αυτούς οι 208 δουλεύουν στην Περιφέρεια Στερεάς και ειδικότερα οι 186 στα Νοσοκομεία (ποσοστό 31,74%) και οι 22 στα Κέντρα Υγείας (ποσοστό 24,18% επί του συνόλου της Υγειονομικής Περιφέρειας). Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ είναι σε αναστολή 45 άτομα

 

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, όποιος από τους υγειονομικούς υπαλλήλους που βρίσκεται σε αναστολή, εμβολιαστεί, επιστρέφει κανονικά στη δουλειά του την επόμενη ημέρα και όχι μετά από 14 ημέρες (από το μονοδοσικό ή τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer), όπως προβλεπόταν αρχικά.