MY KTEO

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Κατερίνα Καινούργιου: «Η ολοκλήρωση της δικής μου ευτυχίας θα ήταν ένα παιδί»


Συνέντευξη Στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε  η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για τον σύντροφό της Φίλιππο Τσαγκρίδη, το ενδεχόμενο γάμου, αλλά εξέφρασε την επιθυμία της να αποκτήσει ένα παιδάκι.

Είστε μαζί με τον Φίλιππο Τσαγκρίδη δυόμισι χρόνια. Πώς είναι να εξελίσσεται ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού σε μια ωραία καθημερινότητα, όταν πια γνωρίζεις καλύτερα τον άλλο;

Δεν έχω καταλάβει πώς έχουν περάσει αυτά τα χρόνια. Είμαι πάντα ερωτευμένη, δένομαι κάθε μέρα και περισσότερο με τον Φίλιππο. Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να εξωραΐζω τις καταστάσεις, προφανώς δεν υπάρχουν –για κανένα ζευγάρι νομίζω– ιδανικές συνθήκες και μια τέλεια καθημερινότητα. Στις διακοπές, ναι, μπορεί να είναι όλα ιδανικά, αλλά όταν επιστρέφεις στη ρουτίνα σου και αρχίζουν οι δουλειές και οι υποχρεώσεις, υπάρχουν και στιγμές έντασης ή διαφωνίας, υπάρχουν τσακωμοί, υπάρχουν όλα. Είμαστε πολύ καλά, αλλά είμαστε και εμείς όπως όλα τα κανονικά ζευγάρια.

Μετά από δυόμισι χρόνια πλέον συζείτε;

Έχει ο καθένας το σπίτι του, αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες μέρες μένω στον Φίλιππο. Εξακολουθώ, όμως, να έχω και τον χώρο μου.

Είναι κάτι που σε κάτι να νιώθεις πιο ανεξάρτητη το να έχεις και το δικό σου σπίτι;

Δεν είναι αυτό ο λόγος. Έχουμε συζητήσει τη συγκατοίκηση, αλλά δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει να ψάχνουμε για ένα σπίτι μεγαλύτερο, που θα αρέσει και στους δύο. Έχουμε βολευτεί γιατί και τώρα ουσιαστικά συγκατοικούμε

Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις. Θυμάμαι παλιότερα σε συνεντεύξεις σου ότι έλεγες πόσο πολύ ήθελες να κάνεις οικογένεια. Μεγαλώνοντας είναι ο διαφορετικός ο τρόπος που αντιμετωπίζεις μια τέτοια προοπτική;

Προς το παρόν βλέπω ότι αυτό δεν έρχεται και επειδή δεν μπορώ να κάνω μόνη μου κάτι για αυτό (γελάει), δεν το έχω καθόλου πια στο μυαλό μου. Το έχω απομυθοποιήσει όλο αυτό με τον γάμο. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου να βάλω νυφικό, αλλά πιστεύω στον Θεό και θα ήθελα την ευλογία του σε ό,τι κι αν κάνω.

Από την άλλη, το θέμα του θρησκευτικού γάμου είναι κάτι που το συζητάς με τον άνθρωπό σου και σέβεσαι και τη δική του επιθυμία. Πλέον νιώθω πως για μένα η ολοκλήρωση της δικής μου ευτυχίας θα ήταν ένα παιδί και όχι ένας γάμος. Διευκρινίζω πως εγώ νιώθω έτσι γιατί έχω φίλες που δεν θέλουν να κάνουν παιδί κι αυτό είναι η  δική τους επιλογή ευτυχίας.

Δεν υπάρχουν κανόνες και ταμπέλες, ο καθένας κάνει και ονειρεύεται αυτό που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί. Από πολύ μικρή ήθελα να γίνω μητέρα και τώρα περνάνε λίγο και τα χρόνια. Έχω κλείσει τα 36. Βλέπω πως δεν έχει έρθει ακόμα ένα μωρό και το σκέφτομαι, δεν σου το κρύβω. Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως δουλεύω πάρα πολλές ώρες, έχω άλλες προτεραιότητες μέχρι στιγμής, δεν έχω χαλαρώσει κι εγώ καθόλου. Αν θέλει ο Θεός, θα έρθει. Αν δεν έρθει από μόνο του, δεν σου κρύβω πως θα το προσπαθήσω γιατί είναι κάτι που το θέλω. Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ. Αλλά θα πω και πάλι πως ο λόγος που θα το προσπαθήσω είναι γιατί εγώ το θέλω, όχι για κάποιο κοινωνικό “πρέπει”.


govastileto.gr