MY KTEO

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Διρφύων Μεσαππίων: Η έκτακτη επιχορήγηση της ΔΗΚΑΔΙΜΕ παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Επεισοδιακή ήταν για ακόμη μια φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Αποβολή δημοτικού συμβούλου, βαριές κουβέντες και διακοπή της συνεδρίασης ήταν αρκετά για να τινάξουν παραλίγο στον αέρα τη χθεσινή και πρώτη μετά από καιρό δια ζώσης, συνεδρίαση. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το αίτημα της ΔΗΚΑΔΙΜΕ για έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 30.000,00 ευρώ . Στην εισήγησή της η Πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ Ευαγγελία Μύταλα εξήγησε ότι τα χρήματα αυτά θα χρειαστούν για την αποκατάσταση των ζημιών στα γήπεδα των Ψαχνών μετά την περσινή πλημμύρα, ενώ έκανε γνωστό ότι ο Δήμος θα προχωρήσει και στην αγορά νέου τρακτέρ προς αντικατάσταση του παλιού που επίσης καταστράφηκε κατά τη κακοκαιρία «Θάλεια».

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους και εξήγησαν ότι με προϋπολογισμό 400.000,00 ευρώ η ΔΙΚΑΔΙΜΕ δεν χρειάζεται την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου και μάλιστα ένα χρόνο μετά και εν μέσω πανδημίας. Μάλιστα η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Τζάθα άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση της ΔΗΚΑΔΙΜΕ από πλευράς της δημοτικής αρχής. Μάταια η Ευαγγελία Μύταλα προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις και να απαντήσει στις αιχμές αυτές. Η εξ αποστάσεως παρουσία της δεν βοήθησε, αφού ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Ραπτάκης φάνηκε να μην ακούει τις εκκλήσεις της να παρέμβει. 

Η στάση της κ. Τζάθα και η συνεχείς παρεμβάσεις της κατά τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων εξόργισε τον Σπύρο Ραπτάκη, που ήδη από τη συζήτηση προηγούμενων θεμάτων είχε «φορτώσει». «Αποβάλλεστε κ. Τζάθα. Αυτό το χάλι δεν το δέχομαι. Αν δεν φύγετε θα διακόψω τη συνεδρίαση» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος χρησιμοποιώντας μάλιστα βαριές κουβέντες. Προκλήθηκε αναστάτωση και η συνεδρίαση διεκόπη για ένα περίπου τέταρτο της ώρας. 

Η συγνώμη του Δημάρχου Γιώργου Ψαθά για τα όσα έγιναν και ακούστηκαν φάνηκε να αποκλιμακώνει την ένταση (όσο αυτό γίνεται) και έτσι η συνεδρίαση συνεχίστηκε σε σαφώς πιο ήρεμο κλίμα. Όπως ήταν αναμενόμενο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την έκτακτη επιχορήγηση της ΔΗΚΑΔΙΜΕ με τον Ανδρέα Κουλοχέρη να τονίζει ότι ο τρόπος που έρχονται θέματα όπως αυτό είναι  πρόχειρος και εκβιαστικός.