MY KTEO

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμελητήριο Εύβοιας: Επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 4268/15.09.2021) η σχετική απόφαση για την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από 1 Μαΐου ως και τέλος Αυγούστου 2021.

Πρόκειται για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ευβοίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Αττικής και Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, με τη διαδικασία των άρθρων 7 και 8 του ν. 4797/2021 δύναται να καλύπτεται μέρος των υλικών ζημιών οι οποίες θα καταγραφούν από τις αρμόδιες επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της κάθε Περιφέρειας και οι οποίες προκλήθηκαν από τις ως άνω πυρκαγιές σε στοιχεία ενεργητικού, όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμός, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του εγγείου κεφαλαίου και των αποθηκευμένων προϊόντων, τα οποία καταγράφηκαν ως κατεστραμμένα.

Οι κάτοχοι των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έχουν υποχρέωση να υποβάλουν τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου και να έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Η επιχορήγηση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη.

Για να δείτε το ΦΕΚ κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.eviachamber.gr/sites/default/files/document-1-1.pdf?fbclid=IwAR2_J81HbDSmvf6sPZLh0m9hKwW3T9cu8ecLPPpUHIPhZHiVXiOwqg5N4nQ

https://www.eviachamber.gr/.../def.../files/document-1-1.pdf