MY KTEO

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Πανηγυρικός Εσπερινός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Γυμνό

Με λαμπρότητα κα  βάση των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε την παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού ο Πανηγυρικός Εσπερινός της δευτέρας πανηγύρεως της τοπικής

εκκλησίας στον ενοριακό ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.







Στον πανηγυρικό εσπερινό ιερούργησαν ο Οικονόνος Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου με τον Πανοσ Αρχιμ Ρωμανό Μπασινά εφημέριο της ενορίας.

Παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος η Αντιδημαρχος - Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα - Μπαραμπούτη ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότης Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Γυμνό κ. Γεώργιος Χαϊνάς καθώς πολλοί πιστοί οι οποίοι προσήλθαν με τάξη και ευλάβεια να τιμήσουν την εορτή και να λάβουν την χάρη του Τιμίου Σταυρού.

Επίσης στο δεξιό αναλόγιο έψαλε με την ευγενή παραχώρηση του Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Χρήστου Λάμπρου ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου κ. Ισίδωρος Χαλιούλιας και στο αριστερό αναλόγιο έψαλε ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Να αναφερθεί ότι η καθιερωμένη λιτανεία του Τιμίου Σταυρού δεν πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως είθισται λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.