MY KTEO

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, ένα από τα τρία καταστήματα της χώρας που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα «Convicts Upskilling Pathways (CUP)»



Το Κ. Κ. Χαλκίδας επιλέχθηκε μαζί με άλλα δύο  Καταστήματα της χώρας να εφαρμόσει το πρόγραμμα «Convicts Upskilling Pathways (CUP)”  που χρηματοδοτείται από το ERASMUS+ Άξονας» Στρατηγικές Σύμπραξης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και  σε άλλες τρεις ευρωπαϊκές φυλακές των χωρών Ιταλίας Ολλανδίας και  Κύπρου.

Στο  Πρόγραμμα συμμετέχει  για την Ελλάδα η Επάνοδος ΝΠΙΔ για την επανένταξη  των αποφυλακισμένων- κρατουμένων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί και  το  οποίο θα παρακολουθήσουν είκοσι (20) κρατούμενοι του Καταστήματος, αφορά στην κατάρτιση τους, στην τέχνη της στρωματοποιίας, σε συνδυασμό με την εκμάθηση γλώσσας ορολογίας, εκμάθηση Η/Υ και βελτίωση   κοινωνικών δεξιοτήτων.

Σήμερα Παρασκευή  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Κ.Κ. Χαλκίδας  στελεχών της Επανόδου και της συντονίστριας  της Επανόδου κ. Φ. Μιλιώνη, με τον Διευθυντή του Καταστήματος  Αθανασίου Σπύρο, την κοινωνική λειτουργό και  το  υπεύθυνο του υφαντουργείου  όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες υλοποίησης του Προγράμματος. Το πρόγραμμα είναι  διάρκειας 90 ωρών και στους κρατούμενους που θα το παρακολουθήσουν, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό  κατάρτισης.