MY KTEO

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Δούνας στο Eviatop: 50 κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας-Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να καλυφθούν


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Eviatop ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Κώστας Δούνας: "Όλα πήγαν καλά σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς και χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν κάποια κενά, περίπου 50, τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων. Τα κενά αυτά οφείλονται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν αιτήσεις για ανατροφή τέκνου και μακροχρόνιες άδειες. Αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου"

Ο κ. Δούνας παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, του 1ου Λυκείου Χαλκίδας και του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.  

Στο καλωσόρισμα μαθητών και εκπαιδευτικών ο κ. Δούνας ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά:

Αγαπητές μαθήτριες, Αγαπητοί μαθητές ,

Αξιότιμες Συναδέλφισσες και Αξιότιμοι Συνάδελφοι ,

Ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας εύχομαι σε όλους σας καλή και δημιουργική σχολική χρόνια , με υγεία, πρόοδο και αισιοδοξία .

Όπως γνωρίζετε τις δύο προηγούμενες σχολικές χρονιές η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων διακόπηκε λόγω της πανδημίας και η διδασκαλία συνεχίστηκε με την σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση .

Το γεγονός αυτό , όμως, δεν ανέκοψε την πορεία σας προς τη γνώση καθώς τα πήγατε θαυμάσια και πήρατε όλοι άριστα, μαθητές και καθηγητές.

Φέτος στόχος όλων μας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά καθώς τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία.  Για αυτό ακριβώς οφείλουμε όλοι μας να θωρακίσουμε την υγεία μας .

Κάνουμε τα τεστ και τηρούμε τα μέτρα. Τα μέτρα και τις οδηγίες και υποδείξεις των καθηγητών μας.

Το 1 Λύκειο από φέτος είναι Πρότυπο . Είναι το μοναδικό πρότυπο Λύκειο όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Σας αξίζουν , επομένως, θερμά συγχαρητήρια που δώσατε εξετάσεις, επιτύχατε και βρίσκεστε σήμερα εδώ , σε ένα περιβάλλον όπου θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε τις ιδιαίτερες κλίσεις και δυνατότητες σας.

Καλή σχολική χρόνια, λοιπόν,  και το χαμόγελο που έχετε σήμερα να το διατηρήσετε και σε όλη τη διάρκεια της !